Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Klebelsberg ösztöndíj

Utolsó módosítás: 2020. október 08.

Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program

Megjelent a felhívás az idei tanévben a Klebelsberg ösztöndíjra, melynek részleteiről az alábbi oldalon olvashattok: https://kk.gov.hu/klebelsberg-kepzesi-osztondij
Az ösztöndíjra az osztatlan tanárképzésben, a gyógypedagógia vagy a tanító szakon tanuló hallgatóink pályázhatnak.
Havi 25-50-75 ezer Ft-os ösztöndíjat a teljes tanulmányi időre (tanító és gyógypedagógus szakon 8 félév, tanárképzésben 10-12 félév) megkaphatják a nyertesek, egy tanévben 10 hónapon át.
A pályázat benyújtásának határideje: 2020. október 19.
A pályázatot elektronikusan (https://osztondij.e-kreta.hu) és papír alapon, postai úton is be kell nyújtani.

 

Tovább folytatódik a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program (KKÖP), idén pedig a tanító alapképzési szakon tanulmányokat folytatókra is kiterjesztésre került.

A 2020/2021. tanévi pályázatok benyújtására az alábbi felületen van lehetőség: osztondij.e-kreta.hu

A Klebelsberg Képzési Ösztöndíj Program célja a tanári, tanítói, vagy gyógypedagógus pályát választó hallgatók motiválása a hivatásuk szerinti tartós elhelyezkedésre, egyúttal az oklevél megszerzését követően részükre álláshely biztosítása. A pályázat benyújtására az a magyarországi felsőoktatásban tanuló, magyar anyanyelvű hallgató jogosult, aki a pályázat benyújtásának időpontjában osztatlan tanárképzést, illetve gyógypedagógia vagy tanító alapképzési szakon képzést nyújtó felsőoktatási intézménybe felvételt nyert, vagy a pályázat benyújtásának időpontjában már tanulmányokat folytat, és vállalja, hogy az osztatlan tanárképzésben, gyógypedagógia, vagy tanító alapképzési szakon végzettséget és szakképzettséget szerez, és a végzettségének, szakképzettségének megfelelő főállású, pedagógus foglalkoztatásra irányuló jogviszonyt létesít, illetve tart fenn.

Letölthető anyagok:

Tájékoztató a Klebelsberg Képzési Ösztöndíj 2020/2021. tanév 1. félévi támogatásának alapját képező kreditindex szintekről a már ösztöndíjas jogviszonnyal rendelkező hallgatókra vonatkozóan.

Működési szabályzat és pályázati felhívás a 2020/2021. tanévre

Adatkezelési tájékoztató

Gyakran Ismételt Kérdések


< Vissza