Cím: H-3300 Eger, Eszterházy tér 1.; Postacím: 3301 Eger, Pf.: 43.; Tel.: +36 36 / 520 400

Diplomaosztó díszünnepély rektori utasítás

Utolsó módosítás: 2021. június 29.

Diplomaosztó díszünnepély rektori utasítás

Rektori utasítás
az Eszterházy Károly Egyetem
Egri Campusa oklevélátadó ünnepsége lebonyolításához
a 2020/2021-es tanév tavaszi félévében


A felsőoktatási intézmény diplomaátadó és tisztavató rendezvénye veszélyhelyzet idején történő megtartásának szabályairól szóló 351/2021. (VI. 24.) sz. Korm. rendelet 1.§ (4) bekezdése alapján az Eszterházy Károly Egyetem Egri Campusán 2021. július 2-ára meghirdetett oklevélátadó ünnepségein a koronavírus-világjárvány terjedésének megakadályozása céljából az alábbiakat rendelem el.
Az utasítás hatálya kiterjed az Egyetem valamennyi hallgatójára, oktatójára, nem oktató dolgozójára és az ünnepség valamennyi résztvevőjére.

   1.  1. A diplomaátadó rendezvényen minden, az ünnepségre bejelentkezett hallgató és hallgatónként két hozzátartozó részt vehet életkortól, illetve koronavírus elleni védettségtől függetlenül.

   2.  2. A hallgatók a számukra kiállított meghívó, a hozzátartozók pedig a hozzátartozói kártya felmutatásával léphetnek be az épületbe.

   3.  3. Az Egyetem épületébe kizárólag egészséges, koronavírus megbetegedés tüneteit nem mutató személy léphet be, akinek testhőmérséklete nem haladja meg az országos tisztifőorvos által meghatározott mértéket, melyet testhőmérséklet méréssel ellenőrzünk.

   4.  4. Az ünnepségre érkező, védettségi igazolvánnyal rendelkező résztvevők számára a szájmaszk viselése nem kötelező. Ennek feltétele a belépéskor a védettségi igazolvány felmutatása.

   5.  5. A védettségi igazolvánnyal nem rendelkezők, illetve az azt bemutatni nem tudók a Líceumba történő belépéstől az ünnepség teljes ideje alatt, egészen a távozásig kötelesek szájmaszkot viselni.

   6.  6. Az oklevél átvételéhez minden hallgató köteles saját fehér cérnakesztyű viseléséről gondoskodni.

   7.  7. Az ünnepség élőben online követhető:
     
    • Egerben a Végvári vitézek terén kihelyezett kivetítőn, illetve
    • a Líceum Televízió YouTube csatornáján:
    • Pedagógiai Kar és Természettudományi Kar oklevélátadó ünnepség youtube link: https://youtu.be/CcgIbRddkQU
    • Bölcsészettudomány és Művészeti Kar, Gazdaság és Társadalomtudományi Kar és Informatikai Kar oklevélátadó ünnepség youtube link: https://youtu.be/HNIOWQKmYoc

Kérem az utasításban foglaltak betartását.


Eger, 2021. június 28.


Dr. Pajtókné Dr. Tari Ilona
rektor


< Vissza