Élelmiszer-ipari menedzser

szakképesítés megnevezése: élelmiszer-ipari menedzser (szakirány megjelölésével)

kód

A tanegység neve

tef.

Előfeltétele

Heti tanóra

Kredit

EL 102-3

Számítógépes alapismeretek

Gy

 

2

3

EL 104-2

Felhasználói szoftverek

Gy

 

1

2

EL 106-2

Hálózati ismeretek

Gy

 

1

2

EL 108-1

Viselkedéskultúra, gazdasági etika

Gy

 

1

1

EL 111-1

Munkaerőpiaci ismeretek

K

 

1

1

EL 112-1

Munkavégzési technikák

Gy

 

1

1

EL 113-1

Higiénia és munkavédelmi ismeretek

K

 

1

1

EL 115-2

EU ismeretek

K

 

2

2

EL 117-1

Minőségbiztosítás

K

 

1

2

EL 121-2

Gazdasági matematika

K

 

1

2

EL 122-1

Gazdasági matematika

Gy

 

1

1

EL 123-2

Műszaki fizika

K

 

1

2

EL 124-1

Műszaki fizika

Gy

 

1

1

EL 125-1

Alkalmazott biológia, mikrobiológia I.

K

 

1

1

EL 126-1

Alkalmazott biológia, mikrobiológia I.

Gy

 

1

1

EL 201-2

Alkalmazott biológia, mikrobiológia II.

K

 

1

2

EL 202-1

Alkalmazott biológia, mikrobiológia II.

Gy

 

1

1

EL 203-2

Élelmiszer kémia, analitika I.

K

 

1

2

EL 204-3

Élelmiszer kémia, analitika I.

Gy

 

3

3

EL 302-4

Élelmiszer kémia, analitika II.

Gy

 

4

4

EL 205-3

Közgazdaságtan

K

 

2

3

EL 207-1

Általános élelmiszer-technológia alapjai I.

K

 

1

1

EL 208-3

Általános élelmiszer-technológia alapjai I.

Gy

 

3

3

EL 303-1

Általános élelmiszer-technológia alapjai II.

K

 

1

1

EL 304-1

Általános élelmiszer-technológia alapjai II.

Gy

 

1

1

EL 211-1

Élelmiszeripari gyártásismeret I.

K

 

1

1

EL 212-1

Élelmiszeripari gyártásismeret I.

Gy

 

1

1

EL 305-1

Élelmiszeripari gyártásismeret II.

K

 

1

1

EL 306-3

Élelmiszeripari gyártásismeret II.

Gy

 

3

3

EL 213-2

Élelmiszeripari gépészet alapjai

K

 

1

2

EL 214-1

Élelmiszeripari gépészet alapjai

Gy

 

1

1

EL 216-3

Élelmiszeripari műveletek, mérések

Gy

 

2

3

EL 217-3

Jogi ismeretek

K

 

2

3

EL 221-2

Élelmiszeripari technológiák I.

K

 

1

2

EL 222-1

Élelmiszeripari technológiák I.

Gy

 

1

1

EL 308-2

Élelmiszeripari technológiák II.

Gy

 

2

2

EL 401-3

Vállalkozási ismeretek

K

 

2

3

EL 403-2

Minőség, minősítés szerepe az élelmiszeriparban

K

 

1

2

EL 404-1

Minőség, minősítés szerepe az élelmiszeriparban

Gy

 

1

1

EL 405-2

Élelmiszeripari csomagolás és környezetgazdálkodás

K

 

1

2

EL 406-1

Élelmiszeripari csomagolás és környezetgazdálkodás

Gy

 

1

1

EL 311-3

Szaktechnológiák I. (konzerv)

K

 

2

3

EL 312-4

Szaktechnológiák I. (konzerv)

Gy

 

4

4

EL 411-2

Szaktechnológiák II. (konzerv)

K

 

1

2

EL 412-3

Szaktechnológiák II. (konzerv)

Gy

 

3

3

EL 314-5

Laboratóriumi és/vagy üzemi gyakorlat I.

Gy

 

4

5

EL 414-7

Laboratóriumi és/vagy üzemi gyakorlat II.

Gy

 

6

7

EL 140-1

Idegen nyelv I.

Gy

 

1

1

EL 240-1

Idegen nyelv II.

Gy

 

1

1

EL 340-2

Idegen nyelv III.

Gy

 

1

2

EL 440-2

Idegen nyelv IV.

Gy

 

1

2

EL 350-5

Nyári szakmai gyakorlat I.

Gy

 

5

EL 450-5

Nyári szakmai gyakorlat II.

Gy

 

5

EL 900-10

Szakdolgozat

 

 

10

Összesen :

 

 

81

123

 

 

Félévek

A tanegységek felvételének optimális rendje

I.

102-3, 108-1, 112-1, 113-1, 115-2, 117-1, 121-2, 122-1, 123-2, 124-1, 125-1, 126-1, 140-1, 205-3

II.

104-2, 106-2, 111-1, 201-2, 202-1, 203-2, 204-3, 207-1, 208-3, 211-1, 212-1, 213-2, 214-1, 216-3, 217-3, 221-2, 222-1, 240-1

III.

302-4, 303-1, 304-1, 305-1, 306-3, 308-2, 311-3, 312-4, 314-5, 340-2, 350-5*, 900-10

IV.

401-3, 403-2, 404-1, 405-2, 406-1, 411-2, 412-3, 414-7, 440-2, 450-5*

 

* A félévet megelőző nyári szünet ideje alatt.