Élelmiszer-ipari menedzser
szakképesítés megnevezése: élelmiszer-ipari menedzser (szakirány megjelölésével)
kód |
A tanegység neve |
tef. |
Előfeltétele |
Heti tanóra |
Kredit |
EL 102-3 |
Számítógépes
alapismeretek |
Gy |
|
2 |
3 |
EL 104-2 |
Felhasználói
szoftverek |
Gy |
|
1 |
2 |
EL 106-2 |
Hálózati
ismeretek |
Gy |
|
1 |
2 |
EL 108-1 |
Viselkedéskultúra,
gazdasági etika |
Gy |
|
1 |
1 |
EL 111-1 |
Munkaerőpiaci
ismeretek |
K |
|
1 |
1 |
EL 112-1 |
Munkavégzési
technikák |
Gy |
|
1 |
1 |
EL 113-1 |
Higiénia
és munkavédelmi ismeretek |
K |
|
1 |
1 |
EL 115-2 |
EU
ismeretek |
K |
|
2 |
2 |
EL 117-1 |
Minőségbiztosítás |
K |
|
1 |
2 |
EL 121-2 |
Gazdasági
matematika |
K |
|
1 |
2 |
EL 122-1 |
Gazdasági
matematika |
Gy |
|
1 |
1 |
EL 123-2 |
Műszaki
fizika |
K |
|
1 |
2 |
EL 124-1 |
Műszaki
fizika |
Gy |
|
1 |
1 |
EL 125-1 |
Alkalmazott
biológia, mikrobiológia I. |
K |
|
1 |
1 |
EL 126-1 |
Alkalmazott
biológia, mikrobiológia I. |
Gy |
|
1 |
1 |
EL 201-2 |
Alkalmazott
biológia, mikrobiológia II. |
K |
|
1 |
2 |
EL 202-1 |
Alkalmazott
biológia, mikrobiológia II. |
Gy |
|
1 |
1 |
EL 203-2 |
Élelmiszer
kémia, analitika I. |
K |
|
1 |
2 |
EL 204-3 |
Élelmiszer
kémia, analitika I. |
Gy |
|
3 |
3 |
EL 302-4 |
Élelmiszer
kémia, analitika II. |
Gy |
|
4 |
4 |
EL 205-3 |
Közgazdaságtan |
K |
|
2 |
3 |
EL 207-1 |
Általános
élelmiszer-technológia alapjai I. |
K |
|
1 |
1 |
EL 208-3 |
Általános
élelmiszer-technológia alapjai I. |
Gy |
|
3 |
3 |
EL 303-1 |
Általános
élelmiszer-technológia alapjai II. |
K |
|
1 |
1 |
EL 304-1 |
Általános
élelmiszer-technológia alapjai II. |
Gy |
|
1 |
1 |
EL 211-1 |
Élelmiszeripari
gyártásismeret I. |
K |
|
1 |
1 |
EL 212-1 |
Élelmiszeripari
gyártásismeret I. |
Gy |
|
1 |
1 |
EL 305-1 |
Élelmiszeripari
gyártásismeret II. |
K |
|
1 |
1 |
EL 306-3 |
Élelmiszeripari
gyártásismeret II. |
Gy |
|
3 |
3 |
EL 213-2 |
Élelmiszeripari
gépészet alapjai |
K |
|
1 |
2 |
EL 214-1 |
Élelmiszeripari
gépészet alapjai |
Gy |
|
1 |
1 |
EL 216-3 |
Élelmiszeripari
műveletek, mérések |
Gy |
|
2 |
3 |
EL 217-3 |
Jogi
ismeretek |
K |
|
2 |
3 |
EL 221-2 |
Élelmiszeripari
technológiák I. |
K |
|
1 |
2 |
EL 222-1 |
Élelmiszeripari
technológiák I. |
Gy |
|
1 |
1 |
EL 308-2 |
Élelmiszeripari
technológiák II. |
Gy |
|
2 |
2 |
EL 401-3 |
Vállalkozási
ismeretek |
K |
|
2 |
3 |
EL 403-2 |
Minőség,
minősítés szerepe az élelmiszeriparban |
K |
|
1 |
2 |
EL 404-1 |
Minőség,
minősítés szerepe az élelmiszeriparban |
Gy |
|
1 |
1 |
EL 405-2 |
Élelmiszeripari
csomagolás és környezetgazdálkodás |
K |
|
1 |
2 |
EL 406-1 |
Élelmiszeripari
csomagolás és környezetgazdálkodás |
Gy |
|
1 |
1 |
EL 311-3 |
Szaktechnológiák
I. (konzerv) |
K |
|
2 |
3 |
EL 312-4 |
Szaktechnológiák
I. (konzerv) |
Gy |
|
4 |
4 |
EL 411-2 |
Szaktechnológiák
II. (konzerv) |
K |
|
1 |
2 |
EL 412-3 |
Szaktechnológiák
II. (konzerv) |
Gy |
|
3 |
3 |
EL 314-5 |
Laboratóriumi
és/vagy üzemi gyakorlat I. |
Gy |
|
4 |
5 |
EL 414-7 |
Laboratóriumi
és/vagy üzemi gyakorlat II. |
Gy |
|
6 |
7 |
EL 140-1 |
Idegen
nyelv I. |
Gy |
|
1 |
1 |
EL 240-1 |
Idegen
nyelv II. |
Gy |
|
1 |
1 |
EL 340-2 |
Idegen
nyelv III. |
Gy |
|
1 |
2 |
EL 440-2 |
Idegen
nyelv IV. |
Gy |
|
1 |
2 |
EL 350-5 |
Nyári
szakmai gyakorlat I. |
Gy |
|
– |
5 |
EL 450-5 |
Nyári
szakmai gyakorlat II. |
Gy |
|
– |
5 |
EL 900-10 |
Szakdolgozat |
|
|
– |
10 |
Összesen : |
|
|
81 |
123 |
Félévek |
A tanegységek felvételének
optimális rendje |
I. |
102-3,
108-1, 112-1, 113-1, 115-2, 117-1, 121-2, 122-1, 123-2, 124-1, 125-1,
126-1, 140-1, 205-3 |
II. |
104-2,
106-2, 111-1, 201-2, 202-1, 203-2, 204-3, 207-1, 208-3, 211-1, 212-1,
213-2, 214-1, 216-3, 217-3, 221-2, 222-1, 240-1 |
III. |
302-4,
303-1, 304-1, 305-1, 306-3, 308-2, 311-3, 312-4, 314-5, 340-2, 350-5*,
900-10 |
IV. |
401-3,
403-2, 404-1, 405-2, 406-1, 411-2, 412-3, 414-7, 440-2, 450-5* |
* A
félévet megelőző nyári szünet ideje alatt.
|